Nieuws/Binnenland
2255633
Binnenland

Abe Lenstra Stadion weer vrijgegeven na bommelding

HEERENVEEN - UPDATE 11:52 UUR * De bommelding aan het adres van sc Heerenveen die er woensdagochtend toe leidde dat de omgeving van het Abe Lenstra Stadion werd afgezet, blijkt loos alarm. Binnen en buiten het stadion van de voetbalclub is niets aangetroffen. Het stadion wordt aan het begin van de middag vrijgegeven, meldt de politie.

Hoe laat en bij wie de melding binnenkwam, willen de politie en de voetbalclub niet zeggen. Rond 05.30 uur kwamen medewerkers van de club en Sportstad Heerenveen, van wie sc Heerenveen het stadion huurt, al bijeen vanwege de melding, zegt een woordvoerder van de voetbalclub. Daarbij is het pand veiliggesteld om zeker te weten dat er niemand aanwezig was. Vervolgens is alles met lint afgezet en kwam de politie. Die heeft met speurhonden en een bomverkenner gezocht.

Vanwege de bommelding is nog niemand opgepakt. Of de politie al een verdachte op het oog heeft, wil een politiewoordvoerder niet zeggen.

’Dit verwacht je niet’

„Dit verwacht je niet”, liet een woordvoerder van sc Heerenveen eerder weten toen het nog niet duidelijk was of de dreiging reëel was. Hij zat vanochtend bij een spoedbijeenkomst samen met betrokkenen van de gemeente en de burgemeester om onder meer te praten over vervolgstappen. „Ik zou echt niet weten wie hier achter zit.”

In het complex zitten het stadion, een school van Friesland College en een turnhal met kantoren van Sportstad. Het Friesland College werd al snel weer vrijgegeven. Leerlingen konden via de zuidzijde, dus niet aan de kant van het stadion, naar binnen. Ook kantoorpanden nabij het stadion waren gewoon te betreden via de achterkant. De gebouwen van Sportstad Heerenveen zijn inmiddels ook weer vrijgegeven.

Wybren Valkema (18), die zich vanochtend had verslapen voor school, bekeek het woensdagochtend allemaal vanaf een afstandje. Sommige van zijn klasgenoten mochten van hun ouders niet naar school, vertelde hij. ,,Dat hoorde ik in een groepsapp. Hun ouders vinden het te gevaarlijk.”

"Een fan van Cambuur misschien?"

Zelf maakte hij zich absoluut geen zorgen. ,,Met al die politie hier komt het vast wel goed.” Een idee over wie erachter de bommelding zit, heeft de jongeman niet. Een fan van voetbalclub SC Cambuur misschien? ,,Er is wel een grote rivaliteit, maar om nu een bom neer te leggen, is wat overdreven.”

De selectie van de profclub heeft vandaag een vrije dag. Gisteren werd er nog gespeeld; sc Heerenveen won de derde oefenwedstrijd van het seizoen tegen sc Stiens in Stiens. Uitslag: 0-12.

Weet u meer? Stuur ons dan een e-mail nieuwsdienst@telegraaf.nl of neem contact op via de tiplijn: 06-13650952.