Nieuws/Buitenland
2256708
Buitenland

Vader geeft dochtertje borstvoeding

De meeste vaders staan een beetje aan de zijlijn tijdens de bevalling, maar dit gold niet voor de Amerikaanse Maxamillian. Na een spannende bevalling gaf hij zijn kersverse dochtertje borstvoeding.

Het was een zware bevalling voor moeder April. Ze had last van een hoge bloeddruk en zwangerschapsvergiftiging. Toen dochtertje Rosalie ter wereld kwam, werd April direct weggehaald om behandeld te worden.

Maxamillian kreeg zijn dochtertje in zijn armen gedrukt voor een huid-op-huid moment. Dochtertje Rosalie lag veilig bij haar papa, maar moest ook nog gevoed worden. „De zuster vroeg of ik misschien een neptepel op wilde doen. Ik houd wel van een grapje, dus dat leek mij wel wat”, vertelt de vader aan BBC News.

Een flesje met melk werd aan de neptepel bevestigd en aan de borst van Maxamillian vastgemaakt. „Ik had nog nooit eerder borstvoeding gegeven en had niet gedacht dat ik dat ooit in mijn leven zou gaan doen”, zegt de papa.

Sterke band

De schoonmoeder van Maxamillian geloofde haar ogen niet toen ze de ziekenhuiskamer in kwam en zijn vader moest ook even wennen aan het idee, maar papa Max vond het prachtig. „Ik voelde een enorme connectie en een sterke band met mijn kleine meisje.” Hij deelde een foto van het prachtige moment op Instagram.