Nieuws/Binnenland
2257007
Binnenland

Politie pakt linksrijders aan

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Den Haag - Het is een van de grootse ergernissen onder automobilisten, mensen die linksrijden maar niet van plan zijn daadwerkelijk in te halen. De politie gaat in samenwerking met Rijkswaterstaat de komende weken extra aandacht besteden aan het hinderlijke gedrag.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Nico de Jong van Team Verkeer Den Haag kwam er via een poll op Twitter achter dat onnodig linksrijden een van de grootste ergernissen is onder weggebruikers. Mensen reageerden vol frustratie onder zijn poll, waarna hij contact legde met andere collega’s in Nederland. Zo meldt het AD.

Nico ging dinsdag, samen met collega’s uit Den Haag, de A4 op om extra focus te leggen op het linksrijden. In totaal hielden de agenten vier mensen staande. Uit de gesprekken bleek dat de meeste automobilisten erg gestrest waren. De één was bang om te laat de komen en een ander was erg boos over het bumperkleven van zijn medeweggebruikers.

Tip

In totaal zijn er die dag drie boetes van 140 euro uitgedeeld. „Hou bij het inhalen in gedachten dat je niet langer dan tien seconden linksrijdt als er genoeg ruimte is om weer terug naar rechts te schuiven”, vertelt De Jong aan het AD. Daarnaast vind hij dat weggebruikers wat socialer moeten rijden en zich minder snel moeten laten opjagen door andere automobilisten.