Nieuws/Binnenland
2257397
Binnenland

Beschoten woning Amsterdam gelinkt aan mislukte helikopterkaping

AMSTERDAM - De woning in de Amsterdamse Kolenkitbuurt die dinsdag werd beschoten, blijkt te behoren aan de familie El M. Dat meldt AT5. Twee broers uit die familie zijn verdachten in de zaak rond de mislukte helikopterkaping in Roermond.

Die poging maakte onderdeel uit van een poging om Benaouf A. te bevrijden. Dat is een kopstuk in de Amsterdamse onderwereld die werd veroordeeld voor het geven van een moordopdracht op een ander kopstuk.

Ismaël ’Issy’ El M. boekte de helikopter. Zijn oudere broer Houssain El M. kwam de helikopter ophalen bij een helikopterbedrijf in Budel. Dat bedrijf vertrouwde het niet en daarom werd de politie ingeschakeld.

Opgewacht

De kapers werden opgewacht door undercoveragenten. Eentje werd opgepakt op het vliegveld, anderen ontkwamen. Tijdens een achtervolging werd een van de kapers doodgeschoten door de politie.

Houssain El M. zit nog altijd vast in de zaak. Broer Ismaël El M. is inmiddels op vrije voeten.

Aanhoudingen

Voor het beschieten van de woning zijn dinsdagnacht twee verdachten aangehouden. Daarbij is door de politie geschoten. Niemand raakte gewond, aldus een woordvoerder.