Nieuws/Binnenland
2259773
Binnenland

Dievegge pint duizend euro met gestolen pinpas van 76-jarige vrouw

Wie herkent deze vrouw?

Wie herkent deze vrouw?

Een nog onbekende vrouw die op 7 mei duizend euro opnam met een gestolen pinpas wordt gezocht door de politie. Ze nam het grote geldbedrag op met de pas van een dame op leeftijd, die na het afrekenen in een winkel merkte dat haar pasje was gejat.

Wie herkent deze vrouw?

Wie herkent deze vrouw?

Het slachtoffer, een 76-jarige vrouw, had op 7 mei iets met haar pinpas betaald in een winkel aan de Grote Houtstraat in Haarlem. Toen ze niet veel later merkte dat haar pinpas was verdwenen, liet ze snel haar kaart blokkeren. Helaas voor haar was het toen al te laat: er bleek al voor honderden euro’s aan geld te zijn opgenomen bij drie pinautomaten in de stad.

De politie verspreidt nu beelden van een vrouw die in elk geval één van die opnames deed. Daarbij stal ze 1.000 euro van haar 76-jarige slachtoffer. Wie de vrouw herkent of haar die dag heeft zien pinnen - om 13.24 uur op het Verwulft en om 13.28 én 13.29 uur op de Drossestraat - kan bellen met de politie. In het opsporingsprogramma Bureau NH worden ook bewegende beelden van de vrouw verspreid.