2260729
Binnenland

Rijkers interim-bestuurder VMBO Maastricht

MAASTRICHT - Jan Rijkers gaat aan de slag als bestuurder van VMBO Maastricht. Hij werkte onder meer jarenlang als coördinerend inspecteur bij de Inspectie van het Onderwijs. Hij blijft aan tot 1 januari 2019.

De raad van toezicht van de scholenkoepel LVO benoemde een interim op verzoek van onderwijsminister Arie Slob. De afhandeling van het examenechec bij de school wordt hiermee uit handen genomen van de laatst overgebleven bestuurder. Deze André Postema, ook PvdA-senator, maakt vooralsnog geen aanstalten om – net als zijn medebestuurders – zijn conclusies te trekken, al heeft Slob laten doorschemeren dat Postema moeilijk kan aanblijven.

De PvdA zegt te wachten op de uitkomst van het onderzoek naar de misstanden. Postema zelf liet eerder weten dat hij wil meehelpen de problemen op te lossen.

Lesstof en toetsen gemist

Op 22 juni kregen de 354 eindexamenleerlingen te horen dat ze gezakt waren, omdat de school een puinhoop had gemaakt van lessen en toetsen. Daardoor hebben veel leerlingen verplichte lesstof en toetsen gemist. Die moeten voor 1 januari worden ingehaald om alsnog een diploma te halen.

Postema had de afgelopen anderhalve week de leiding over het het inhalen van de gemiste examenstof. Hij draagt het hele dossier donderdag aan Rijkers over.

Rijkers rapporteert als interim-bestuurder rechtstreeks aan de raad van toezicht. Hij werkt nauw samen met interim-directeur Loek de Veen van VMBO Maastricht en de directie van LVO Maastricht. Ook houdt hij contact met Postema.