Nieuws/Binnenland
2263892
Binnenland

In opspraak geraakte schoolbobo André Postema wil niet opstappen

André Postma

André Postma

MAASTRICHT - Voorzitter André Postema van het College van Bestuur van de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs LVO denkt niet aan opstappen. Dat laat hij donderdagmiddag via zijn woordvoerder weten. „Morgen ga ik gewoon weer aan het werk.”

André Postma

André Postma

Postema, die met zijn schooljob slechts één euro onder de Balkenende-norm verdient, verschuilt zich achter een woordvoerder. Deze man laat weten dat Postema volgens hem ’het volle mandaat’ heeft van de Raad van Toezicht. Het zou ’belangrijk zijn voor de continuïteit’ dat Postema aanblijft. „Hij is op de woelige baren de kapitein op het schip.”

Blunder Ploumen

Met deze reactie druist de PvdA’er lijnrecht in tegen de wens van zijn partijtop. Vicevoorzitter Ploumen wilde dat Postema de eer aan zichzelf zou houden en zijn baan aan de wilgen zou hangen. Dat de politica dat voor elkaar wilde krijgen lekte op pijnlijke wijze uit. Ze wilde fractievoorzitter Lodewijk Asscher via een regulier Whatsapp-berichtje duidelijk maken dat zij vond dat Postema moest opstappen.

In plaats daarvan maakte ze er een statusbericht van. Zo’n statusbericht is voor iedereen zichtbaar die de telefoongegevens van Ploumen heeft. Een NOS-medewerker trof het berichtje stomtoevallig aan en maakte het openbaar.

Tweede Kamer wil ontslag

Ook de Tweede Kamer wil dat Postema na het foutencircus met examens op VMBO Maastricht ontslag neemt. Als dat niet vrijwillig gebeurt, moet het kabinet hem maar dwingen. Dat kan door de Raad van Toezicht daar de opdracht voor te geven. Minister van Engelshoven (Onderwijs) wijst er wel op dat er dan eerst bepaalde procedures moeten worden doorlopen.