Nieuws/Buitenland
2265534
Buitenland

Boze moeder schiet kidnapper in zijn gezicht

Een Texaanse moeder heeft woensdag hardhandig ingegrepen toen een man haar auto, waar haar twee jonge kinderen in zaten, wilde stelen. Ze schoot hem in zijn gezicht.

Dat bevestigt de politie in Dallas aan Amerikaanse media. Toen iemand de moeder waarschuwde dat iemand er met haar auto vandoor probeerde te gaan, rende ze het winkeltje van het benzinestation uit en sprong ze in haar auto. Ze dwong de man te stoppen met rijden, maar hij weigerde dat te doen. Toen greep ze naar het wapen in het handschoenenkastje van de wagen en schoot ze hem in het gezicht.

Nadat de man geraakt werd, verloor hij de macht over het stuur en reed hij tegen een paal. De vrouw en haar kinderen van twee en vier jaar zijn ongedeerd.

Voor zover bekend leeft de verdachte nog. Tegen CBS Dallas vertelt de woeste vrouw dat ze een boodschap voor de overvaller heeft. „Ik had je dood moeten schieten, als dat niet al is gelukt!”

De moeder is meegenomen naar het bureau, maar is inmiddels weer vrij. Volgens de autoriteiten is de kans klein dat ze wordt vervolgd voor het neerschieten van de brutale overvaller.