Nieuws/Binnenland
2265729
Binnenland

OM: patiënten moesten zich onnodig uitkleden

’Huisarts uit Velsen pleegde ontucht’

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

Velsen - Een 62-jarige huisarts uit Velsen wordt verdacht van ontucht met ten minste zes patiëntes en fraude. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie in Noord-Holland. De man mag voorlopig zijn vak niet meer uitoefenen.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

De huisarts wordt verdacht van seksueel grensoverschrijdend gedrag, zoals het ’onnodig aanraken’ en ’onnodig uitkleden’ van patiënten, meldt de woordvoerder van het OM desgevraagd.

De arts is eind mei aangehouden, maar enkele dagen later weer vrijgelaten, op voorwaarde dat hij zijn beroep voorlopig niet meer uitoefent.

De man is wel nog steeds verdachte. Het onderzoek van politie, OM en opsporingsambtenaren van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd zal nog ’enige tijd’ in beslag nemen, volgens het OM.

Het onderzoek naar de Velser huisarts begon in december vorig jaar na een gezamenlijke melding van veertien personen bij de Inspectie. „Daaronder zaten ook collega’s van de arts”, zegt een woordvoerder van het OM. „Zes personen hebben aangifte gedaan.”

De huisarts wordt ook verdacht van fraude. „Te denken valt aan het wegschrijven van een lang consult op een dag, als meerdere korte consulten verspreid over meerdere dagen”, aldus het OM.

De huisartspraktijk waar de man vermoedelijk werkzaam is, heeft ondanks herhaalde verzoeken niet gereageerd op de kwestie. De IGJ wil ook niet reageren op de zaak, maar verwijst slechts naar het Openbaar Ministerie.