Nieuws/Buitenland
2267000
Buitenland

Jongen (13) stopt usb-kabel in penis

Niet de usb-kabel uit het verhaal.

Niet de usb-kabel uit het verhaal.

Een ’nieuwsgierige’ Chinees moest worden geopereerd nadat hij een usb-kabel in zijn penis had gestopt. De 13-jarige jongen had de kabel al twintig centimeter in zijn plasbuis zitten toen hij zich realiseerde dat die er niet meer uit ging.

Niet de usb-kabel uit het verhaal.

Niet de usb-kabel uit het verhaal.

Zijn ouders gingen met hem naar het ziekenhuis in Linkou, in het noordoosten van Chinese provincie Heilongjiang. Medici probeerden eerst om met glijmiddel de usb-kabel los te wrikken. Dat lukte niet.

Vast in blaas

De jongen bleef in pijn achter. De volgende dag ging hij naar het Harbin-kinderziekenhuis. Dokter Xu Liyan onderzocht de kink in de kabel. „Hij had het einde van een van de kabels eraf gehaald en vervolgens de kabel in zijn plasbuis gestopt”, legt ze uit aan de Engelse Metro.

„De kabel bereikte zijn blaas maar kwam toen vast te zitten in een knoop. Toen hij probeerde de kabel eruit te halen, bleef deze vastzitten”, aldus de dokter.

’Nieuwsgierig’

Xu had geen andere optie dan te opereren. Ze sneden in zijn blaas om de kabel eruit te halen. Met succes.

Naar eigen zeggen was de jongen „nieuwsgierig”. Naar wat precies, is niet duidelijk. Dinsdag mocht hij het ziekenhuis verlaten, twee weken na de operatie.