Nieuws/Binnenland
2268023
Binnenland

Velsen in ban van verdachte ’uitkleed-huisarts’

VELSEN - Velsen is in de ban van het nieuws dat een 62-jarige huisarts verdacht wordt van ontucht met tenminste zes patiënten, waaronder een minderjarige. Er is veel ongeloof bij inwoners die menen te weten over welke huisarts het gaat.

door Ilan Sluis

Het Openbaar Ministerie bevestigde desgevraagd aan De Telegraaf dat een 62-jarige huisarts uit Velsen verdachte is in een ontuchtzaak. Diverse media als RTV NH en de IJmuider Courant melden inmiddels dat het gaat om een huisarts uit de dorpskern in Velserbroek. Bronnen van De Telegraaf bevestigen de naam.

In Velserbroek draait de geruchtenmachine volop, ook daar wordt eigenlijk maar één naam genoemd. Maar die wordt nog door geen enkele instantie, of de huisartsenpraktijk officieel bevestigd.

Menselijkheid

De praktijk waar de huisarts zou werken, meldt patiënten dat hij ziek thuis zit. Maar de assistente achter de balie zegt tegen journalisten dat ze niets mag zeggen. De praktijkmanager belt ondanks herhaalde verzoeken niet terug.

Dat het juist om deze huisarts zou gaan, leidt bij velen tot verbaasde reacties. De man krijgt op internet louter lovende reacties. Hij wordt geroemd om zijn menselijkheid. ,,Hij neemt de tijd voor zijn patiënten’’, is een veelgelezen opmerking.

’Kundig’

Ook De Telegraaf krijgt mails van patiënten dat de huisarts zeer begaan is met ze en alles voor ze doet. ,,Hij is zeer kundig. Hij is al 30 jaar mijn huisarts en ik zou altijd achter hem blijven staan’’, schrijft een van hen.

Als het inderdaad om deze arts gaat, lijkt de man toch ook een andere kant te hebben, blijkens de verdenkingen: seksueel overschrijdend gedrag, zoals onnodig aanraken en onnodig uit laten kleden van patiënten, stelt het OM. Een van de aangeefsters is een 11-jarig meisje.