Nieuws/Video

Royston Drenthe tekent bij Sparta

Royston Drenthe

Royston Drenthe

ANP

Royston Drenthe pikt zijn voetballoopbaan weer op. De oud-speler van clubs als Feyenoord, Real Madrid en Everton heeft een contract getekend bij Sparta Rotterdam.

Royston Drenthe

Royston Drenthe

ANP

Drenthe trainde al mee bij de club die aan het eind van het afgelopen seizoen degradeerde naar de eerste divisie. Hij heeft zich voor een jaar verbonden aan de bespeler van Het Kasteel.

,,In de twee weken dat Royston meetraint en de wedstrijden speelt, bleek hij een aanwinst voor de selectie'', lichtte Henk van Stee, technisch manager van Sparta, toe. ,,Hij is fit, enorm gemotiveerd en blijkt het voetballen allerminst verleerd. Royston en wij zijn erg enthousiast en zijn blij dat hij nu de selectie komt versterken.''

Drenthe (31) sloot in 2016 zijn loopbaan af. ,,Ik miste vaak plezier in het voetbal. Maar dat hervond ik snel bij Sparta. Ik ben Sparta dankbaar voor deze kans en hoop met de club promotie af te dwingen.'' De geboren Roterdammer was een van de sterren van Jong Oranje dat in 2007 in eigen land Europees kampioen werd. Het leverde hem een transfer op naar Real Madrid, waar hij vijf jaar onder contract stond.

Bij de 'Koninklijke' kwam de middenvelder tot 46 competitieduels. Twee keer werd hij verhuurd: aan het Spaanse Hércules Alicante en aan Everton. Daarna volgde een zwerftocht langs clubs uit Rusland, Engeland, Turkije en tenslotte de Verenigde Arabische Emiraten waar hij bij Baniyas zijn laatste duels speelde.

De eenmalig international probeerde het daarna als rapper onder zijn artiestennaam Roya2Faces.