Nieuws/Buitenland
226942697
Buitenland

Onbekende vrouw in Westdorpe begraven

Het is nog altijd een mysterie wie de vermoorde vrouw is.

Het is nog altijd een mysterie wie de vermoorde vrouw is.

WESTDORPE - De nog altijd anonieme vrouw die eind juni doodgeschoten werd gevonden in het Zeeuws-Vlaamse Westdorpe, is dinsdagmiddag begraven op de Zuiderbegraafplaats in Terneuzen. Er was een aantal mensen aanwezig bij het afscheid, sommigen namen bloemen mee. Het waren mensen van de begrafenisonderneming maar ook mensen die de laatste eer kwamen brengen naar aanleiding van een Facebookoproep.

Het is nog altijd een mysterie wie de vermoorde vrouw is.

Het is nog altijd een mysterie wie de vermoorde vrouw is.

Het is nog steeds onduidelijk wie de vrouw is. De politie kreeg sinds afgelopen weekeinde negentig tips over haar mogelijke identiteit. Een heleboel namen waren al genoemd, aldus een politiewoordvoerster. Maar er zitten ook tientallen nieuwe namen bij. Het gaat dan ook om vrouwen uit het buitenland.

In totaal kreeg de politie tot nu toe 264 tips over de vrouw die op 22 juni werd gevonden door een voorbijganger. Ze is vermoedelijk op een onbekende plaats doodgeschoten en in het weiland aan de Sint Anthoniekade op de Nederlands-Belgische grens achtergelaten. Het gaat om een blanke vrouw van tussen de 50 en 65 jaar met kort rossig haar en een normaal postuur. Ze is 1.65 tot 1.70 meter lang.

Goed verzorgd

Volgens het onderzoeksteam verzorgde de vrouw zichzelf goed. Dat blijkt onder meer uit de staat van haar gebit en nagels. „Vermoedelijk stond ze nog volop in het leven”, zegt officier van justitie Kim Weijers eerder.

Het onderzoeksteam heeft veel vermissingszaken in Nederland en België onderzocht en er zijn DNA, vingerafdrukken en gebitsgegevens vergeleken. Toch is het nog niet gelukt de identiteit van de vrouw te achterhalen. De politie heeft de hulp van het publiek ingeroepen, ook in het buitenland. Op politie.nl zijn ook Engelse en Franse oproepen geplaatst.