2270115
Buitenland
ExtraHet beste van De Telegraaf

Spaanse en Catalaanse politici ontmoeten elkaar

Dooi in Catalaanse crisis?

— Deze maandag ontmoeten de leiders van Spanje en Catalonië elkaar in een poging om de Catalaanse crisis uit het slop te trekken. Afgelopen week kwam een deel van de Catalaanse leiders die in de cel zitten vanuit Madrid naar gevangenissen in Catalonië. Onder hen ’de twee Jordi’s’. Txell Bonet is de partner van Jordi Cuixart, de voorzitter van de Catalaanse culturele en politieke verenigingen Òmnium. Zij zegt: „We willen geen overplaatsing, we willen vrijlating!”

Al maanden leven ze gescheiden, Jordi Cuixart in een gevangenis ver van Catalonië en zijn vrouw Txell Bonet met hun zoontje.

Al maanden leven ze gescheiden, Jordi Cuixart in een gevangenis ver van Catalonië en zijn vrouw Txell Bonet met hun zoontje.

BARCELONA - Deze maandag ontmoeten de leiders van Spanje en Catalonië elkaar in een poging om de Catalaanse crisis uit het slop te trekken. Afgelopen week kwam een deel van de Catalaanse leiders die in de cel zitten vanuit Madrid naar gevangenissen in Catalonië. Onder hen ’de twee Jordi’s’. Txell Bonet is de partner van Jordi Cuixart, de voorzitter van de Catalaanse culturele en politieke verenigingen Òmnium. Zij zegt: „We willen geen overplaatsing, we willen vrijlating!”