Nieuws/Binnenland
2271911
Binnenland

Vakantiegangers vlot naar de zon

DEN HAAG - De eerste grote vakantie-uittocht van dit jaar is relatief rustig verlopen. Nederlanders die afzakken richting het zuiden, hebben alleen in Frankrijk op twee snelwegen en op de Oostenrijkse Fernpas met langere files te maken gekregen.

Het ergst was het oponthoud op de Franse A6 en A7; de Route du Soleil. Op het traject Parijs, Dijon, Lyon hadden weggebruikers vanmiddag op het hoogtepunt te maken met 2,5 uur oponthoud. Inmiddels is volgens Rene Passet van de ANWB Verkeersinformatie het ergste alweer achter de rug.

Ook drukker dan normaal was het op de Fernpas. Hier stonden in beide richtingen files die zorgden voor een half uur vertraging. Voor de beruchte Zwitserse Gotthardtunnel bleef het oponthoud eveneens beperkt tot dertig minuten. Hier staan vaak veel langere files.

Opvallend rustig echter bleef het op de Duitse snelwegen. Ondanks een groot aantal wegvakken waar wordt gewerkt en de vakanties die ook in een deel van dit land en verschillende Scandinavische landen zijn begonnen, waren er weinig opstoppingen. Alleen rond Hamburg was er sprake van files.