Nieuws/Binnenland
2272096
Binnenland

15 Migranten in gezinswoning Waalwijk moeten alsnog weg

Waalwijk - De vijftien arbeidsmigranten die in een eengezinswoning in Waalwijk waren komen wonen moeten tóch weg. Het college van B en W heeft de eerder verleende vergunning ingetrokken, schrijft Omroep Brabant.

In mei waren veel buurtbewoners al bang voor de mogelijke consequenties die deze ’intensieve mensenhouderij’ teweeg zou kunnen brengen. Ook de gemeente Waalwijk was niet blij met de huisvesting die werd bewerkstelligd door een ondernemer, maar beleidstechnisch was het niet verboden. De gemeente scherpte de regels aan, maar toen dat eenmaal gebeurd was, was de aanvraag al binnen, schrijft de omroep.

Petities en officieel bezwaar

Omdat de omwonenden het er niet mee eens waren startten zij een petitie. Daarnaast dienden 82 Waalwijkers officieel bezwaar in tegen de situatie. Volgens de bezwaarschriftencommissie kan de gemeente het nieuwe beleid wél doorvoeren en de vergunning alsnog weigeren. B en W gaat daar nu in mee.

Wethouder Eric Daandels schaarde zich in mei achter de ondernemer en zei dat je ’onder het spel de spelregels niet nog tussentijds kunt veranderen’. Daandels kijkt dan ook op van het besluit van het college van B en W.

Wanneer de arbeidsmigranten de woning moeten verlaten is nog niet duidelijk.