Nieuws/Buitenland
2272263
Buitenland

Juwelier verdacht van doodslag op overvaller

Gent - Een juwelier in Oostakker aan de noordrand van Gent is voor doodslag gearresteerd nadat hij een overvaller had doodgeschoten. De juwelier werd volgens plaatselijke media zaterdag iets voor het middaguur overvallen door twee gewapende criminelen die zich vervolgens op een motorfiets uit de voeten maakten.

Toen schoot de juwelier op zijn belagers en een overvaller werd geraakt, viel van de motorfiets en overleed. De andere overvaller is nog steeds voortvluchtig. De overvallers hebben volgens het politieonderzoek zelf niet geschoten.

Er is vaak ophef over als slachtoffers van criminelen zich verweren. Eind mei nog oordeelde een Zuid-Franse rechter in een jarenlange en in Frankrijk omstreden rechtszaak tegen een juwelier uit Nice. Die doodde in 2013 een overvaller. Hij opende het vuur op twee jonge mannen op een scooter die net zijn winkel hadden beroofd. Eén werd geraakt en overleed. De 72-jarige juwelier kreeg uiteindelijk een voorwaardelijke celstraf van vijf jaar, niet voor doodslag, maar voor een juridisch iets afgezwakte vorm van doodslag.