Nieuws/Buitenland

Berlusconi prijst ’charmante’ Melania Trump

1 / 2

ROME - De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi blijkt erg gecharmeerd te zijn van Melania Trump, de vrouw van de Amerikaanse president. De miljardair prees vrijdag tijdens een interview de „schoonheid, stijl en charme” van de first lady.

1 / 2

De tachtigjarige Berlusconi voert deze week weer volop campagne voor zijn partij Forza Italia. Hij kreeg tijdens een interview de vraag of hij gevleid is door vergelijkingen tussen hemzelf en Donald Trump, die ook begon als zakenman en eindigde als politicus.

Berlusconi zei daar niet echt opvattingen over te hebben en begon vervolgens Melania Trump uitbundig te prijzen. De oud-premier erkende de first lady nooit te hebben ontmoet, maar zei veel goede dingen over haar te hebben gehoord. „Zelfs de Democraten in de VS hebben geen kritiek op haar.”

De Italiaanse politicus raakt regelmatig in opspraak door politiek incorrecte opmerkingen. Zo noemde hij de Franse president Emmanuel Macron (39) vorige maand „een aardige knul met een knappe moeder”; vermoedelijk een verwijzing naar de 64-jarige echtgenote van de president.

Lees meer over