Nieuws/Buitenland
2273417
Buitenland

Baby en peuter dood na uren in snikhete auto

Phoenix - Twee jonge kinderen van 9 maanden en 2 jaar zijn in de Amerikaanse staat Arizona om het leven gekomen door oververhitting. Ze werden achtergelaten in de auto toen hun moeder naar haar werk ging. De 20-jarige vrouw werd kort na de vondst van de lichamen gearresteerd.

Ze heeft altijd ontkend dat ze de kleintjes heeft achtergelaten, in maart dit jaar. Omdat lange tijd niet zeker was waar de kinderen precies aan gestorven waren, werd er onlangs een autopsie verricht. Mogelijke doodsoorzaken als drugs of ziekte konden op die manier worden uitgesloten.

Het was die dag 23 graden en de zon scheen, waardoor de temperatuur un de auto snel opliep. Ieder jaar sterven er in de VS gemiddeld 37 kinderen die worden achtergelaten in snikhete auto’s.

Ondanks waarschuwingen zijn er ook in Nederland nog altijd mensen die hun kinderen of huisdieren achterlaten in de auto. In het Utrechtse dorp Haarzuilens werden eind juni nig drie jonge kinderen van één, drie en vijf jaar uit een snikhete auto gehaald. De ouders hadden hun kinderen volgens de politie in het voertuig gelaten om ’even’ naar de rommelmarkt te gaan.

Bezorgde omstanders schakelden hulp in. Agenten tikten een raam van de autoin. De drie kleintjes hadden volgens de politie zo’n twintig minuten in de hete auto gezeten en waren al flink bezweet en verhit geraakt.