2275934
Buitenland

Duikers Thailand opnieuw ondergelopen grot in

CHANG RAI - De reddingsoperatie om de Thaise voetballers uit de ondergelopen grot te redden gaat maandag verder. Duikers en artsen zijn opnieuw de grot ingegaan waar nog acht jongens en hun coach vastzitten, melden lokale media.

Dezelfde duikers als zondag zullen worden ingezet omdat ze de gevaarlijke situatie in het grottenstelsel inmiddels kennen. Ze hebben meer dan tien uur rust gekregen om te herstellen van hun inspanningen. Langs de route worden opnieuw duikflessen geplaatst.

Lees verder onder de afbeelding

Zondag werden vier jongens uit de grot gered. Ze hebben hun familie nog niet gezien omdat ze nog controles ondergaan. Volgens het ziekenhuis gaat het naar omstandigheden goed met ze.

Nog altijd is er de vrees dat zware regenbuien de grot verder onder water zullen zetten.

De autoriteiten hebben de namen van de geredde jongens nog niet vrijgegeven, uit respect voor de gezinnen waarvan de kinderen nog vastzitten.

Twaalf jeugdvoetballers en hun coach raakten vermist op 23 juni. Ze waren ingesloten door water toen hevige regenval delen van het gangenstelsel in de grot blokkeerde. De reddingsoperatie is niet zonder gevaar. Een Thaise duiker overleed vrijdag in het grottenstelsel.