Nieuws/Buitenland
2276156
Buitenland

Zip line-drama op huwelijksreis: man komt om, vrouw zwaargewond

Amsterdam - Een Israëlische man van 29 is op zijn huwelijksreis in Honduras omgekomen bij een ongeluk bij een zip line. Zijn vrouw raakte zwaargewond. Dat meldden Israëlische media.

De twee maakten een cruise door Honduras en hadden een tussenstop in de plaats Roatan. Daar besloten ze te gaan zip linen. De echtgenoot ging direct achter de vrouw aan, die al aan de kabelbaan hing. Volgens nabestaanden van de man was de organisatie nalatig: „Ze lieten hem veel te snel na zijn vrouw gaan, waardoor hij bovenop haar knalde. Zij kwam daardoor ten val.”

De man was op slag dood, maar de vrouw overleefde het ongeluk wonderwel. Wel raakte ze zwaargewond. Na een urenlange operatie in een ziekenhuis in Honduras is haar toestand inmiddels stabiel. Momenteel herstelt ze van haar verwondingen in een ziekenhuis in Florida.

Een zip line wordt in Nederland ook wel tokkelbaan genoemd. Het is een simpele ongemotoriseerde uitvoering van een kabelbaan. De tokkelbaan bestaat uit een lang niet-rekbaar touw of kabel, die is gespannen tussen twee punten van verschillende hoogte.