Nieuws/Binnenland
2276326
Binnenland

Bestuurder op borgtocht vrij

Tim (19) op vakantie doodgereden door dronkenlap

St. Julians - De jonge Nederlander die op Malta om het leven is gekomen, is de 19-jarige Tim, die bedrijfseconomie studeerde in Tilburg. De man die hem en zijn stapmaatjes aanreed, had veel te veel gedronken.

Het ongeluk gebeurde vrijdag in de populaire Maltese badplaats St. Julians. Een auto die de stoep opreed raakte vervolgens Tim en zijn stapmaatjes. De 20-jarige chauffeur die het ongeluk had veroorzaakt, had naar verluid veel teveel gedronken. De automobilist is opgepakt.

De Nederlander was op stap met drie andere Nederlanders, twee vrouwen uit Kroatië en twee mannen uit Groot-Brittannië. De beide Britten raakten ook gewond, de Kroatische vrouwen bleven ongedeerd.

Tim werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij later overleed. Volgens de Maltese zender TVM hebben zijn ouders zijn organen gedoneerd aan patiënten in nood.

Twee Noorse meisjes zagen het gebeuren. Aan de Maltese zender vertelden zij: „Ik rende direct naar degene die midden op straat lag en begon te reanimeren.” Een vriendin besloot haar te helpen: „Mijn eerste reactie was: ik moet iets doen. Ik weet hoe het moet. Raak niet in paniek, doe het gewoon, dus ik ben direct naar hem toegegaan.”

De chauffeur is inmiddels op borgtocht vrij totdat het onderzoek naar de aanrijding is afgerond. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.