Nieuws/Binnenland
2278052
Binnenland

’Wel goed dat OM in hoger beroep gaat’

Vrijspraak is grote klap voor vader Sharleyne

De vrijspraak van de moeder van Sharleyne voor het doden van haar destijds achtjarige dochtertje slaat als een bom in bij vader Victor Remouchamps. De zichtbaar aangeslagen vader van het overleden meisje bleef jarenlang fel strijden voor zijn zaak. Hij wilde dat de moeder, waarmee hij allang niet meer samen is, berecht zou worden. Juist hij zag kansen voor een veroordeling. In de wandelgangen van de rechtbank gaf hij aan ’verbouwereerd’ te zijn.

Remouchamps liet het voor hem tegenvallende nieuws eerst 1,5 uur op zich inwerken. Daarna rookt hij een sigaretje: „Dit komt aan, ik moet dit even verwerken. Het laat zien dat zwijgen in je verhoor in Nederland loont”, zegt hij nadenkend. Zijn gezicht staat somber. „Als we dit vonnis zo lezen… Alles wat we hebben aangedragen, is zomaar aan de kant geveegd!”

Liefst zou hij zich vandaag verstoppen. Maar na het sigaretje stond hij toch voor talloze camera’s aan De Brink in Assen, voor de rechtbank. Over de nu vrijgesproken moeder zegt hij teleurgesteld: „Ze stond te liegen, toonde geen spijt. Wel goed dat het OM nu in hoger beroep gaat. Dat is een steun.”