Nieuws/Buitenland
2278417
Buitenland

Dronkenlap crasht, gebruikt vlammen om sigaret aan te steken

SACRAMENTO - Een 25-jarige dronken Amerikaanse automobilist is na een verkeersongeval teruggegaan naar zijn brandende auto om zijn sigaret aan te kunnen steken.

Hij reed zo’n 120-130 kilometer per uur op de snelweg bij de stad Sacramento in Californië toen het misging. Hij botste bovenop een andere auto, waarna de auto in de fik vloog. Een agent die getuige was van het ongeval zag Robert Quigley van plek wisselen met zijn vrouwelijke bijrijder. De dronken man gaf later toe dat hij had gereden.

Volgens een ooggetuige ging de shirtloze automobilist terug naar de auto om zijn sigaret aan te steken. Zijn wenkbrauwen raakte hij daarbij deels kwijt. „Yeah, ik ben niet bang voor vuur, ik maak dit heel vaak me”, zou hij met zijn sigaret in de mond hebben gezegd.

Naast verschroeide wenkbrauwen en een brandwond in zijn nek raakte Quigley niet gewond. Ook zijn bijrijdster mankeerde wonder boven wonder niets. Hij is opgepakt en overgebracht naar de gevangenis in Sacramento. Hij werd vorige week ook al opgepakt nadat hij dronken achter het stuur zat.