2279088
Buitenland

Ex-chauffeur Trump sleept baas voor rechter

Donald Trump

Donald Trump

NEW YORK - De voormalige privéchauffeur van Donald Trump sleept zijn ex-baas voor de rechter wegens nooit uitbetaald, achterstallig overwerk. De man, Noel Cintron, heeft de zaak tegen Trump Corporation aangespannen bij een rechtbank in Manhattan. Hij claimt dat hij meer dan twintig jaar voor de huidige VS-president heeft gewerkt.

Donald Trump

Donald Trump

Volgens de Amerikaanse website TMZ gaat het om 3300 overuren van 2010 tot 2016. Dat telt op tot 178.000 dollar (ruim 151.000 euro). Hij mag met zijn claim niet langer teruggaan in de tijd wegens de verjaringstermijn.

De chauffeur kreeg tijdens zijn dienstverband wel een paar keer een kleine opslag, maar zou in ruil daarvoor de bijdrage in zijn ziektekostenverzekering in 2010 hebben moeten opofferen, blijkt uit het procesdossier in handen van TMZ.

Ieder dag vroeg op

Cintron stelt dat hij iedere dag om zeven uur ’s ochtends klaar moest staan voor Trump, zijn familieleden of zakenpartners, totdat hij niet meer nodig was. Hij werkte vaak 55 uur per week, maar kreeg een vast inkomen per jaar van 62.700 dollar in 2003, 68.000 dollar in 2006 en 75.000 dollar in 2010. Door het wegnemen van zijn ziektekostenvergoeding in 2010 ter hoogte van ruim 17.000 dollar ging Cintron er naar eigen zeggen juist op achteruit.

„President Trumps hardvochtigheid en hebzucht blijkt verder uit het feit dat hij ogenschijnlijk een miljardair is, maar zijn privéchauffeur gedurende twaalf jaar geen opslag van betekenis heeft gegeven”, aldus Cintron.

’We worden vrijgepleit’

De Trump Organization wijst in een reactie per e-mail de claim van de hand. „Mr. Cintron is altijd goed gehonoreerd en in overeenstemming met de wet”, aldus een woordvoerster. „Als de feiten op tafel komen zullen we volledig worden vrijgepleit.”

De president zelf is geen gedaagde in het proces.