Nieuws/Binnenland
2279642
Binnenland

Foutje: Rotterdammers rechtop in bed door karaoke politici

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

ROTTERDAM - Drinkende en lallende gemeenteraadsleden hebben zich de toorn van enkele Rotterdammers op de hals gehaald. De barbecue van vrijdagavond werd iets té gezellig, met een karaoke op het gemeentehuis waar de halve stad van kon genieten. Op maandag is men schuldbewust. „Terecht om ons daarvoor op de vingers te tikken.”

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

„Hallo, kan die muziek en dat valse karaoke gekraai nog harder! Dit kan toch niet, het is 23.41 uur!”, schreef iemand op Twitter, met een video waarop te zien is hoe het ’Leef’ van André Hazes jr. over Rotterdam schalt. „Ieder ander was allang op zijn vingers getikt of beboet voor geluidsoverlast”, zo besluit ze.

Twee andere omwonenden belden de DCMR Milieudienst Rijnmond, zo meldt het AD. Ieder jaar geven raadsleden een barbecue voor het ondersteunend personeel, maar dit jaar liep het ietwat uit de hand. Politici van VVD en D66 zongen samen een duet en raadsleden stonden in een kring, schouder om schouder, van het gerstenat te genieten.

Volgens Robert Simons van Leefbaar Rotterdam was het een ’gezellig samenzijn’. „Maar wij hebben als raad en wethouders een voorbeeldfunctie, wij leven wat dat betreft in een glazen huis. Dus als wij overlast veroorzaken is het heel terecht ons daarvoor op de vingers te tikken. Dat hoort niet.’’