Nieuws/Binnenland
2280291
Binnenland

Vliegtuig Barcelona omgeleid; anderen ’kunnen gewoon uitstappen’

EINDHOVEN - Vanwege de bommelding in een vliegtuig op Eindhoven Airport hebben verschillende aankomende toestellen vertraging opgelopen op het vliegveld. Eén vliegtuig uit Barcelona heeft besloten om te vliegen. „Maar alle passagiers kunnen uiteindelijk gewoon uitstappen, zoals het er nu naar uit ziet.”

Dat bevestigt een woordvoerder van het vliegveld. Verschillende Nederlanders zitten naar eigen zeggen al langer dan een uur vast op vliegtuigen in Eindhoven, omdat ze nog niet mogen uitstappen. „Normaliter zouden ze naar de platformen gaan. Nu parkeren ze bij de vliegbasis, aan de overkant van de start-landingsbaan”, legt een woordvoerder van Eindhoven Airport uit. „Vervolgens worden ze één voor één naar het platform gehaald. Daar kunnen ze uitstappen en uitladen.”

Sommige passagiers zijn bang dat ze mogelijk zullen terugvliegen naar de stad van vertrek. Volgens Eindhoven Aiport is die beslissing aan de luchtvaartmaatschappijen, maar kunnen alle passagiers uiteindelijk gewoon uitstappen, als het aan het vliegveld ligt. „Zoals het er nu naar uit ziet, kan iedereen hier uitstappen, wel met enige vertraging. Maar de beslissing is, zoals altijd, aan de luchtvaartmaatschappij.”

Hoeveel toestellen er met vertraging nog staan te wachten, is niet helemaal duidelijk. „Maar zeker geen tientallen”, aldus een woordvoerder, die geen actuele informatie heeft. Rond 22.00 stonden er drie toestellen te wachten.