Nieuws/Binnenland
2280937
Binnenland

Gezin vertrok in wit busje

Redder zoekt drenkelingen

Van Horck wijst naar de plek waar hij de kinderen zag spartelen.

Van Horck wijst naar de plek waar hij de kinderen zag spartelen.

Den Haag - Drie ouders van een jeugdvoetbalteam van sv Loosduinen hebben bij de Haagse recreatieplas Madestein twee kinderen en hun vader van de verdrinkingsdood gered. Maar de dappere redders bleven ontredderd achter toen het gezin zo wegreed.

Van Horck wijst naar de plek waar hij de kinderen zag spartelen.

Van Horck wijst naar de plek waar hij de kinderen zag spartelen.

„Dit voelt niet goed. We willen graag weten hoe het met de kinderen gaat”, vertelt Marlon van Horck, die daags na het incident nog niet helemaal van de schrik is bekomen.

Zondagmiddag is het team van zoonlief aan het picknicken aan het water, onder toezicht van een aantal ouders, als Van Horck ziet dat twee kinderen in het diepe deel van het water in de problemen komen. „Een meisje van een jaar of acht hield de kleinste boven water”, aldus Van Horck, die gealarmeerd opstaat, maar ontspant als hij ziet dat een man al richting de kinderen gaat. „Totdat bleek dat hij ook niet kon zwemmen en de kinderen onder water verdwenen.” Met kleren en al – zelfs zijn portemonnee en telefoon – springt Van Horck erin, gevolgd door twee moeders. Ze weten iedereen veilig uit het water te halen.

„De twee kinderen waren in paniek en aan het hoesten en proesten”, vertelt Van Horck. „Aan de kant kwam gelijk de vader, zei ’I’m the dad’, pakte zijn kinderen en liep naar het busje verderop.” Een kwartier later vertrekt het hele gezin in het witte Volkswagen-busje. „Zonder bedankje of de vraag hoe het met ons ging. Ik snap dat ze in shock waren, maar er was wel iets heftigs gebeurd”, aldus Van Horck. „Bij de kinderen uit het team was de schrik ook groot.” Ook de politie heeft het gezin niet kunnen traceren. Van Horck hoopt dat het alsnog lukt.