Nieuws/Binnenland
2286573
Binnenland

Grote schok bij staalbedrijf

Drama: vallend ijzerblok wordt werknemer fataal

Staalbedrijf Hollandia in Krimpen aan den IJssel.

Staalbedrijf Hollandia in Krimpen aan den IJssel.

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - UPDATE 15.07 uur - De schok is bij staalbedrijf Hollandia aan de Schaardijk in Krimpen aan den IJssel enorm na het overlijden van een 59-jarige collega.

Staalbedrijf Hollandia in Krimpen aan den IJssel.

Staalbedrijf Hollandia in Krimpen aan den IJssel.

„Het heeft een enorme impact op ons bedrijf. Een aantal collega’s hebben het ongeluk voor hun ogen zien gebeuren”, zegt directeur Nardo Hoogendijk van Hollandia. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nu nog niet duidelijk. „Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel, we weten nog niet duidelijk wat er is gebeurd. Wij wachten het onderzoek van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid nu af.”

Het staalbedrijf heeft na het ongeluk met de medewerkers gesproken en slachtofferhulp ingeschakeld. Het werk op de fabriek ligt stil. „We hebben iedereen de gelegenheid gegeven om naar huis te gaan. Morgenochtend gaan we opnieuw eerst met elkaar praten. Voor nu even rust en zijn we niet aan de slag” aldus Hoogendijk.

Het 59-jarige slachtoffer uit Nieuwerbrug kwam om het leven toen een staalblok van zo’n 2500 kilo is gaan schuiven en bovenop hem viel. Het slachtoffer raakte bekneld en overleed later aan zijn verwondingen.

Afgelopen april was er ook een ongeluk bij het staalbedrijf. Toen kwamen vier mensen in het water terecht door het omvallen van twee grote kranen. Het viertal raakte lichtgewond.