Nieuws/Buitenland
2286994
Buitenland

Mooie vakantiefoto maken: Instagrammodel gebeten door haai

Miami - Alles voor een mooie Instagramfoto? De 19-jarige Katarina Zarutskie dacht van wel. Tijdens haar vakantie op de Bahamas zag ze een groepje mensen zwemmen met haaien en sprong in het bad om een mooi plaatje te schieten. Een paar seconden later werd ze gebeten en onder water getrokken door een haai.

Het 19-jarige model studeert aan de Universiteit van Miami en reist veel om mooie kiekjes te verzamelen voor haar blog en Instagrampagina.

Tijdens haar vakantie op de Bahama’s, samen met haar schoonfamilie, had ze al veel mooie plaatjes geschoten, maar een foto met haaien had ze nog niet. „Verpleegsterhaaien zijn hele rustige dieren”, vertelt het model aan Buzzfeed. „Ik heb zo vaak foto’s op Instagram gezien van mensen die samen met deze haaien zwemmen.”

Het leek haar schoonfamilie niet zo’n goed idee, maar Katarina kon de kans niet laten schieten. Haar schoonvader kreeg instructies om de foto te maken en op het moment dat ze haar hoofd in het water legde, werd ze in haar arm gebeten door een van de haaien. „Ik ging liggen en toen greep een van de haaien mijn arm en trok hij mij onder water.”

Katarina was erg geschrokken, maar bleef kalm. „Ik heb mazzel gehad dat het dier alleen in mijn arm beet. Ik had mijn hand kunnen verliezen.”