Nieuws/Binnenland
2287864
Binnenland

Ikea ’bedroefd’ na dood van twee honden

AMSTERDAM - Ikea is ’bedroefd’ dat twee honden een verschrikkelijke dood zijn gestorven. De twee viervoeters overleden nadat zij met de kop klem kwamen te zitten in de Lurvig-waterdispenser.

„Het doorzichtige deel van de waterdispenser was niet op een veilige manier aan de waterbak bevestigd”, zegt Sabine Kaars Sijpesteijn van Ikea Nederland.„Zodoende kan deze loslaten als een hond of kat ertegen duwt. Het is mogelijk dat de kop van een hond of kat klem komt te zitten, met verstikkingsgevaar als gevolg.”

In twee gevallen is dit daadwerkelijk gebeurd en hebben eigenaren hun geliefde huisdier levenloos aangetroffen in een Ikea-product.

„We weten dat huisdieren een belangrijk en geliefd gezinslid zijn voor veel van onze klanten”, laat Petra Axdorf van Ikea Zweden in een schrijven weten. „We zijn dan ook bedroefd door de gebeurtenissen. Bij Ikea komt de veiligheid altijd op de eerste plaats. Daarom hebben we besloten om de Lurvig waterdispenser meteen terug te roepen.”

De twee honden die overleden waren Amerikaans en Frans, vertelt Sabine Kaars Sijpesteijn. Het is niet bekend of er ook in Nederland incidenten zijn geweest. Ook is niet duidelijk of, en zo ja hoe, de baasjes zijn gecompenseerd voor hun verlies.