2288014
Binnenland

Prijsvraag politie: hoeveel lachgaspatronen zijn dit?

Culemborg - Lachen in Culemborg. De politie probeert op een grappige manier het gebruik van lachgas van jongeren aan te kaarten. Wie raadt hoeveel patronen de politie in de afgelopen twee maanden inzamelde, krijgt een prijs.

Afgelopen mei deed de politie een oproepje op Facebook. „We willen dat jongeren, maar ook ouders hiervan bewust worden en dat het gebruik van lachgas vermindert. Er wordt al voorlichting gegeven op de scholen en in de buurtcentra, maar we willen nog een extra stapje zetten in de vorm van een campagne. Wij roepen een ieder van jullie op om lachgaspatronen te verzamelen en die naar het afgiftepunt te brengen”, aldus politie Culemborg op Facebook.

Prijs

Nu, twee maanden later, is de inzamelingsactie van lachgaspatronen aan zijn einde gekomen. „Onze dank gaat uit naar alle inwoners er professionals die hierbij geholpen hebben. We zijn benieuwd of u een juiste schatting kunt maken van wat de opbrengt is”, luidt het nieuwe bericht van de politie.

„Op een ludieke manier proberen wij dit thema onder de aandacht te brengen bij alle Culemborgse jongeren en ouders. Het gebruik van lachgas is niet verboden, maar brengt wel gezondheidsrisico’s met zich mee.”