Nieuws/Buitenland
2288266
Buitenland

Arts die Thaise voetballers redde, verliest paar uur later zijn vader

amsterdam - De Australische Richard Harris, die een groot aandeel heeft gehad in de reddingsoperatie van de Thaise voetballertjes en hun coach, krijgt wereldwijd lof voor zijn heldhaftige werk. Hij kon er echter niet lang van genieten. Een paar uur na de reddingsactie hoorde Richard dat zijn vader was overleden.

Richard kapte zijn familievakantie in Thailand af om te helpen bij de reddingsoperatie. Hij is arts, heeft al dertig jaar ervaring als duiker en had al eerder mensen uit een ondergelopen grot gered. Zo meldt Nieuwsblad.

Hartverscheurend

De Australiër speelde een belangrijke rol in de missie om de twaalf voetballertjes en hun coach weer veilig buiten te krijgen. Hij was samen met drie Thaise Navy Seals de laatste die uiteindelijk het grottencomplex verliet. Een paar uur na de heldhaftige reddingsactie, kreeg Richard een hartverscheurend bericht. Hij kreeg te horen dat zijn vader was overleden.

De baas van Richard laat aan Australische media weten dat het een periode van rouw is voor de familie. „Richard zal snel naar huis komen en zijn verdiende vrije tijd nemen, om samen met zijn familie bij te komen.. Hij vraagt om de privacy van de familie te respecteren.”