Nieuws/Binnenland
2288419
Binnenland

Buurman denkt dat ex studente om het leven heeft gebracht

Dode gevonden in Utrechts studentenhuis

UTRECHT - In een huis aan de Bosboomstraat in Utrecht is woensdag rond de middag een dode gevonden. Het zou gaan om een vrouw tussen de 22 en 24 jaar oud. De doodsoorzaak is nog niet duidelijk. Dat wordt onderzocht.

In de woning tegenover het Diakonessenhuis wonen voornamelijk jonge studentes. De politie houdt rekening met een misdrijf, maar sluit andere scenario’s ook niet uit.

Het gaat om een woning boven horecagelegenheid Klein Parijs en cafetaria Jolide. Er zijn grote schermen geplaatst om de woning af te schermen.

’Ex zou haar hebben gestalkt’

Volgens de benedenbuurman Roy van snackbar Jolidé, Roy van Leeuwen, gaat het om een vrouw van 23 of 24 jaar. Haar ex zou haar gestalkt hebben. Hun relatie ging twee weken geleden uit. De twee waren een kleine drie jaar samen. De vrouw zou een paar keer in de snackbar geweest zijn om te vertellen dat ze lastiggevallen werd.

De snackbarmedewerker beweert dat de ex-vriend dinsdagochtend is opgepakt in Nieuwegein. Volgens RTV Utrecht is er woensdag een man opgepakt in Nieuwegein na een achtervolging. De snackbareigenaar herkent de auto die op de beelden van de aanhouding in Nieuwegein te zien is. Hij denkt dat het de auto van de ex is.

’Toch voelde het niet lekker’

De directe buurman, die met zijn vrouw en kind naast het studentes woont, vertelt over de ex: „Drie of vier weken geleden belde haar vriend bij ons aan. Hij had zijn sleutel gegeven en vroeg of hij via ons balkon naar binnen mocht bij zijn vriendin. Mijn vrouw liet hem binnen.”

„Toch voelde het niet lekker. Hij maakte een verwarde indruk. Een week later zag ik een politieauto voor de deur staan. De studentes zeiden later dat ze later wel uitleg zouden geven. Ongelofelijk dat die uitleg op deze manier komt.”

Onderzoek

Het pand aan de Bosboomstraat is afgezet en een team van de Forensische Opsporing doet onderzoek. De huisgenoten van de vrouw zijn opgevangen door de politie en meegenomen voor een getuigenverklaring.