Nieuws/Buitenland
2288422
Buitenland

(E)ega’s in de watten gelegd

Bonbons en muziek voor geliefden NAVO-leiders

WATERLOO - Voor de 29 NAVO-leiders zijn de onderwerpen op hun tweedaagse top in Brussel zware kost, maar hun partners worden getrakteerd op bonbons, hoeden en een concert. Voor de dames Trump en Macron, de man van de Luxemburger Xavier Bettel en alle andere meegereisde partners is een apart programma in elkaar gedraaid met de echtgenote van NAVO-baas Jens Stoltenberg en de vriendin van de Belgische premier Charles Michel als gastvrouwen.

Volg het wel en wee in Brussel via de tweets van onze verslaggever Ruud Mikkers. Die staan onderaan dit artikel.

De partners worden woensdagmiddag ontvangen in Waterloo, vlak onder Brussel, waar ze in de Muziekkapel Koningin Elisabeth een klassiek concert te horen krijgen. Ook is er een chocoladeproeverij en een hoedententoonstelling. De beroemde couturier Edouard Vermeulen van modehuis Natan waar koningin Maxima menig jurkje scoort, is ook present.

Donderdag staat een bezoek aan het gerestaureerde maar nog niet voor het publiek geopende Afrikamuseum in Tervuren op de agenda.

De woordvoerder van premier Michel wil niet op voorhand bevestigen of alle partners meedoen. Vorig jaar zegde Melania Trump een bezoek aan een Belgisch tassenmerk af. De first lady ging in plaats daarvan knutselen met zieke patiëntjes in een universitair kinderziekenhuis in Brussel.