Nieuws/Binnenland
22896
Binnenland

Bouwer doet hele renovatie Huis ten Bosch

Paleis Huis ten Bosch

Paleis Huis ten Bosch

DEN HAAG/GOUDA - De renovatie van het Haagse paleis Huis ten Bosch wordt helemaal uitgevoerd door het bouwbedrijf J.P. van Eesteren. Het bedrijf uit Gouda was al ingehuurd voor de eerste fase van het project, het slopen van oude leidingen, plafonds en sanitair en het herstellen van daken en gevel.

Paleis Huis ten Bosch

Paleis Huis ten Bosch

Van Eesteren krijgt nu ook de verantwoordelijkheid voor de grootste klus: de bouwkundige restauratie van Huis ten Bosch, zo meldde het ministerie van Binnenlandse Zaken woensdag. In het pand moeten ook liften, een keuken en nieuwe installaties voor elektra, water en klimaat worden aangelegd.

De renovatie kost maximaal 59 miljoen euro en moet eind 2108 klaar zijn. Het paleis wordt het woon- en werkpaleis van koning Willem-Alexander en zijn gezin.

Geen openbare aanbesteding

Volgens het ministerie is de renovatie-opdracht aan Van Eesteren verstrekt omdat de klus zich niet leent voor openbare aanbesteding. Details over beveiliging en inrichting van het paleis mogen niet openbaar zijn. Ook waren de ervaringen met het bedrijf tot nu toe goed.