Nieuws/Binnenland
2291720
Binnenland

Huwelijk afgeblazen om beschonken bruidegom

Leiderdorp - De politie in Leiderdorp heeft donderdagochtend in alle vroegte een beschonken bruidegom aangehouden. Of hij zichzelf moed had ingedronken of dat hij dronken was van geluk is niet bekend. Zeker is wel dat hij zijn voorgenomen huwelijk, dat deze dag zou plaatsvinden, nog even uit moet stellen.

Dat meldt de politie Leiden Noord op Facebook.

Agenten wilden een bestuurder van een personenauto controleren, waarop den man er met hoge snelheid vandoor ging. Na een wilde achtervolging sprong de bestuurder uit de auto en rende de tuinen in aan de Maria van Hongarijelaan.

Even later werd de man gevonden. Na controle bleek de man gedronken te hebben, bovendien was hij niet in het bezit van een rijbewijs. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

„In de auto liet hij tijdens zijn vlucht een vrouw achter. De vrouw had geen strafbare feiten gepleegd en mocht naar huis”, zo schrijft de politie.

Eenmaal op het bureau werd de man erg emotioneel. Het hoge woord kwam eruit. „Hij vertelde ons dat hij vandaag zou trouwen met de vrouw die naast hem in de auto zat. Helaas voor het stel zullen ze hun huwelijk moeten uitstellen.”

Of de vrouw nog geïnteresseerd is om haar benevelde bruidegom te huwen als hij zijn roes heeft uitgeslapen is niet bekend.