Nieuws/Buitenland
2292966
Buitenland

Boef bevrijd en direct weer vastgezet

Domme inbreker vast in escape room

Vancouver - De meeste mensen gaan naar een escape room om eruit te ontsnappen. Dat taakje bleek voor een inbreker in het Amerikaanse stad Vancouver toch wat lastig. De man brak in bij de escape room en moest uiteindelijk de politie bellen om er weer uit te kunnen.

Eigenaren Tamara en Rob Bertrand van NW Escape Experience in Vancouver, Washington, kregen om vijf uur ’s morgens een telefoontje van de plaatselijke sheriff dat er iemand bij ze had ingebroken.

Het stel spoedde zich in allerijl naar hun zaak. Eenmaal aangekomen zagen ze plots het komische van situatie in. „Uiteindelijk konden we alleen nog maar lachen”, vertelt Tamara tegenover CBS News.

De man stal tijdens zijn inbraakactie in het pand een afstandsbediening en een niet-werkende mobiele telefoon en stapte vervolgens nietsvermoedend de escape room in.

Daar smulde hij eerst nog in alle rust van een meegebrachte burrito. Daarna brak plots de paniek uit. „We vermoeden dat hij was vergeten hoe hij de ruimte binnen was gekomen”, aldus de eigenaren. Om zichzelf uit zijn benarde positie te bevrijden belde de inbreker de politie, maar gaf tot overmaat van ramp ook nog een verkeerd adres door. De agenten konden wel de herkomst van zijn telefoontje traceren. Zo kon de inbreker worden bevrijd en direct weer worden vastgezet.

Tamara en Rob Bertrand zijn vooral blij dat de inbreker is ingerekend. „Gelukkig zijn onze werknemers veilig en was weinig schade. Na enkele uren konden we onze zaak gewoon weer openen voor reguliere bezoekers.”