Nieuws/Binnenland
2293912
Binnenland

Dolle Donderdag: op weg naar de Zwarte Cross

LICHTENVOORDE - Het is vandaag Dolle Donderdag in de Achterhoek. Bezoekers van de Zwarte Cross zorgen voor lange files op de toegangswegen richting het festivalterrein in Lichtenvoorde. Inwoners van die plaats zitten massaal aan de rand van de weg om de bezoekers te verwelkomen. Volg de laatste updates via de tweets van Eric Schuurman, onder aan dit artikel terug.

Het tafereel vertoont inmiddels ook qua omvang gelijkenis met de vrijdag van de Vierdaagse in Nijmegen: toeschouwers zetten dagen ervoor stoelen aan de weg om de beste plekken te reserveren. Op donderdag opent de festivalcamping. Dat zorgt voor een enorme stroom aan bezoekers. Allemaal worden ze als winnaars verwelkomd.

Het draait erom gezien te worden. Bezoekers, auto’s en caravans zijn opvallend uitgedost. Kolderieke spreuken zorgen voor een lach: ‘Vaders opgelet: uw dochter lag in deze caravan’.

Voor het eerst is de Zwarte Cross voor aanvang compleet uitverkocht. Tot en met zondag passeren 220.000 bezoekers de toegangspoort. Het festival bestaat, behalve uit vele muzikale optredens, uit kunst, cultuur, stunts en sport. Er is voor elk wat wils. Voor de allerkleinsten is er het Blagenparadijs. Op zondag is er de bekende cross.