Nieuws/Binnenland
2293972
Binnenland

’Blij dat niemand gewond is geraakt’

Schade voor Stella nog onduidelijk

NUNSPEET - Klanten van Stella hoeven niet te vrezen voor fietsen die te laat geleverd worden. Dat laat het bedrijf weten naar aanleiding van de brand die woensdag uitbrak in een loods van de maker van e-bikes uit Nunspeet.

„U kunt blijven rekenen op de beste service en tijdige leveringen”, benadrukt de fabrikant in een verklaring. Het hoofdkantoor van de fietsenfabrikant is dan ook niet geraakt door de brand, die een groot bedrijfspand volledig in de as legde. „Dat ligt op zo’n 4 kilometer afstand.”

Hoe groot de schade is voor Stella, is nog niet duidelijk. Er lagen duizenden fietsaccu’s opgeslagen in het pand, dat als verloren beschouwd moet worden.

Geschrokken

Volgens investeringsfonds DM Equity zou Stella sinds kort marktleider zijn op de Nederlandse e-bikemarkt. Het bedrijf is dan ook behoorlijk aan het uitbreiden en heeft de blik inmiddels ook over de grens gericht, te beginnen in Duitsland. Stella heeft 38 vestigingen, waar zo’n 400 mensen werken.

Voor die medewerkers is het enorm schrikken wat er gebeurd is, zegt een woordvoerder. „Maar ook voor de omwonenden. We zijn blij dat er geen gewonden zijn gevallen.” Medewerkers van het bedrijf zijn langsgeweest bij de omwonenden, die vanwege de rook en het mogelijk vrijkomen van gevaarlijke stoffen hun huis uit moesten.

Vorig jaar werden er bijna 300.000 e-bikes van allerlei fabrikanten verkocht in Nederland, blijkt uit gegevens van de Rai Vereniging. In totaal zoemen er zo’n 1,9 miljoen over de paden in Nederland op een totaal van 22,8 miljoen fietsen dat ons land rijk is.