Nieuws/Binnenland
2294158
Binnenland

Politie zoekt oud-beveiliger voor kluisroof

De Rabobank in Oudenbosch.

De Rabobank in Oudenbosch.

BREDA - De politie heeft het vermoeden dat ook een oud-werknemer van het Bredase beveiligingsbedrijf EBN betrokken is geweest bij de miljoenendiefstal uit de kluiskelder van de Rabobank.

De Rabobank in Oudenbosch.

De Rabobank in Oudenbosch.

Zijn naam is in een tip genoemd als een van de dieven die de kluiskelder hebben leeggeroofd. De politie is op zoek naar hem maar hij is spoorloos. Hij was ten tijde van de overval niet meer in dienst van EBN.

Advocaat Henk van Asselt heeft dat donderdag gezegd. Hij is de raadsman van een van de twee EBN-beveiligers die in april werd aangehouden voor betrokkenheid bij de bankroof.

De spectaculaire kluisroof werd op maandag 5 maart ontdekt maar was al enkele dagen eerder gepleegd. De daders zijn meer dan 24 uur in het bankgebouw geweest.

Volgens bronnen sluit het net zich om de twee dienstdoende beveiligers. De politie beschikt over camerabeelden die aantonen dat de beveiligers contact hebben met iemand in het bankgebouw op het moment dat ze er naartoe zijn gekomen voor een alarmmelding.

Het voorarrest van de twee beveiligers is donderdag met een maand verlengd. De twee mannen van 43 en 45 jaar uit Etten-Leur en Roosendaal blijven vastzitten tot op 31 juli de eerste openbare zitting is in hun strafzaak, bepaalde de rechtbank in Breda donderdag. Hun verzoek om vrijlating wees de rechter af.

Het Openbaar Ministerie gaat niet in op de uitlatingen van de advocaat.