Nieuws/Binnenland
2294292
Binnenland

Vrienden sparen grafsteen bij elkaar voor verdronken twintiger

De twintigjarige Mohammed Soulaiman, die vorige week verdronk in recreatieplas Het Hulsbeek bij Oldenzaal, krijgt dankzij zijn vrienden een eenvoudige grafsteen bij zijn laatste rustplaats. Door een inzamelingsactie is er genoeg geld bij elkaar gelegd voor de Syrische jongeman.

Initiatiefnemer Marleen Hanna vertelt aan RTV Oost dat de actie inmiddels is stopgezet. “We hebben voldoende geld opgehaald.”

De twintigjarige Syriër, die samen met zijn zus was gevlucht voor de oorlog, woonde slechts drie jaar in Nederland. Tijdens een stukje zwemmen met een vriend kreeg hij waarschijnlijk kramp en verdronk hij. Volgens zijn vrienden kon hij prima zwemmen. “Hij woonde in Syrië in een stad aan zee.”

Mohammed is woensdagmiddag begraven op de algemene begraafplaats van Oldenzaal. De dienst was sober, omdat hij niet verzekerd was. De gemeente verzorgde de uitvaart daarom. De witte ballonnen waren ’puur om iets voor Mohammed te doen’, aldus Marleen.

Volgens die vriendin was Mohammed erg geliefd in Oldenzaal en hadden ze dan ook al snel genoeg geld bij elkaar om een eenvoudige steen voor de overleden twintiger te kopen. „Dat is toch wel het minste wat we voor hem kunnen doen. Geen exclusieve steen ofzo, maar hij mag ook heel sober zijn. Met zijn naam en – in nader overleg met zijn familie – een tekst.”