Nieuws/Binnenland
2295345
Binnenland

Treinsurfers in haven opgepakt

Archieffoto.

Archieffoto.

ROTTERDAM - De politie heeft twee treinsurfers van zeventien opgepakt die aan het meeliften waren op een goederentrein in het Rotterdamse havengebied. Dat meldt ProRail. Toen de machinist het tweetal ontdekte, maakte hij een noodstop.

Archieffoto.

Archieffoto.

Een begeleider die ook in de trein zat, liep daardoor een blessure aan zijn enkel op. Hij is naar een ziekenhuis gebracht.

De waaghalzen sloegen toe op een rangeerterrein. „De trein reed op dat moment met een snelheid van zo’n tien kilometer per uur. Als de trein harder had gereden of wanneer het een volle passagierstrein was geweest, waren de gevolgen erger geweest”, aldus een woordvoerder die de actie van het tweetal „bizar” noemt. Tegen de twee jongens is proces-verbaal opgemaakt.

Eerder werd een 17-jarige jongen uit Delft opgepakt die tweemaal, in november 2017 en in januari dit jaar, aan de buitenkant van passagierstreinen zou hebben meegereden, tussen Schiedam en Delft en tussen Lage Zwaluwe en Zevenbergen. Van beide ritten zette hij een verslag op YouTube waarbij hij zelf niet herkenbaar in beeld was.