Nieuws/Buitenland
22961
Buitenland

’Eeuwige’ juwelendievegge Payne weer opgepakt

Doris Payne

Doris Payne

DUNWOODY - ’Eens een dief, altijd een dief’ is geen vooroordeel over de 86-jarige Amerikaanse Doris Payne. Ze is volgens plaatselijke media dinsdag in een voorstad van Atlanta aangehouden wegens de diefstal uit een juwelierszaak van een halsketting ter waarde van omgerekend bijna 1900 euro.

Doris Payne

Doris Payne

Paynes strafblad beslaat decennia. De eerste zaak tegen haar dateert uit 1952. De uit een arm gezin in West-Virginia stammende Payne heeft van haar passie voor juwelendiefstal geen geheim gemaakt. In 2013 is een uitgebreide documentaire over haar verschenen, getiteld The Life and Crimes of Doris Payne (Het leven en de misdaden van Doris Payne).

Een van haar criminele hoogtepunten was in de jaren zeventig de diefstal van een diamanten ring van destijds circa een half miljoen dollar in Monaco. Haar laatste veroordeling stamt uit 2014 voor het stelen van een diamanten ring in het Californische Palm Desert. Ze kreeg twee jaar cel, maar werd na drie maanden vrijgelaten omdat de gevangenis kampte met overbevolking.