Nieuws/Binnenland
2296286
Binnenland

’Hoera voor cashmoney deze dag’

Eminemfans zonder muntjes door pinstoring: ’Doffe ellende’

Nijmegen - De pinstoring die Nederland donderdagavond trof, heeft ook gevolgen gehad voor Eminemfans in het Goffertpark in Nijmegen. Want wie geen cash op zak heeft kan er geen munten kopen. „Redelijke doffe ellende bij Eminem in het Goffertpark. Hoera voor cashmoney deze dag”, aldus een van de bezoekers.

De grote pinstoring zorgt voor lange rijen bij pinautomaten. Op sociale media zijn foto’s van mensen die massaal bij de pinautomaten geld willen opnemen. Een pomphouder in Hoogeveen laat weten dat hij „morgen achter zijn centjes aan moet”, omdat automobilisten hun tank hebben volgegooid, maar vervolgens niet kunnen betalen.

Volgens MasterCard zijn de problemen met pintransacties met bankpassen met Mastro-logo erop inmiddels voorbij. „De transacties werken nu normaal”, twitterde het bedrijf. In de tweet staat dat „er mogelijk wat problemen zijn geweest in het verwerken van een beperkt aantal transacties.”

Veel ondernemers zijn gedupeerd door de pinstoring van donderdagavond. ,,Het was in veel plaatsen tenslotte koopavond. Bedenk dat in Nederland zo’n 1 miljoen pinbetalingen per uur gedaan worden'', reageert Detailhandel Nederland.

Detailhandel Nederland kondigt aan de storing samen met Betaalvereniging Nederland te gaan onderzoeken. ,,Het is in het belang van ondernemers en klanten dat zulke storingen zo goed mogelijk gepareerd worden”, aldus de organisatie, die het ,,uitermate vervelend'' noemt voor ondernemers en hun klanten.