Nieuws/Buitenland
2298047
Buitenland

5-jarige plant eigen begrafenis: springkussens, Batman en ijsjes

Garrett in een ziekenhuis bed.

Garrett in een ziekenhuis bed.

Amsterdam - „Mijn naam is Garrett Michael Boofias, ik ben vijf jaar oud, ik ben een bulldog en mijn lievelingskleur is blauw... en rood en zwart en groen.” Zo luidt het begin van de brief met de uitvaartwensen van de 5-jarige Garrett Michael Matthias uit de Amerikaanse staat Iowa.

Garrett in een ziekenhuis bed.

Garrett in een ziekenhuis bed.

Garrett noemde zichzelf ’Boofias’ omdat hij ’Matthias’ niet goed uit kon spreken. Het 5-jarige jongetje overleed vorige week aan een zeldzame vorm van kanker.

De ouders van het jongetje vertellen aan CNN dat ze het nooit specifiek over de dood hadden, maar wel samen fantaseerden over wat hij zou willen doen na zijn dood.

Voor zijn overlijden knutselde hij samen met zijn ouders een denkbeeldige begrafenis in elkaar. „Begrafenissen zijn verdrietig. Ik wil vijf springkussens (omdat ik vijf ben), Batman, vuurwerk en ijsjes”, zei hij tegen zijn ouders. In de brief schrijft hij dat hij gecremeerd wil worden, net als de moeder van superheld Thor. En dat hij dan als boom terug wil groeien, zodat hij daar ik kan leven als hij na zijn dood een gorilla is.

Afscheid

Zaterdag is er een moment om afscheid te nemen van Garrett. Met vijf springkussens, vuurwerk en een speciale ceremonie gebaseerd op Thor. „De crematie is later die dag. Als we hebben uitgevonden hoe we as laten veranderen in een boom”, schrijven de ouders van Garrett op de website waar de brief van hun zoon te lezen is.