2298067
Binnenland

Familievakantie eindigt in drama

Nederlander doodgeslagen op Mallorca

Politie op Mallorca (archiefbeeld).

Politie op Mallorca (archiefbeeld).

PALMA - Een 34-jarige Nederlandse toerist is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden, nadat hij door een groep van vijf jongeren ten oosten van Palma in elkaar was geslagen. De Spaanse politie onderzoekt het incident als een moordzaak en is op zoek naar de daders.

Politie op Mallorca (archiefbeeld).

Politie op Mallorca (archiefbeeld).

De vakantieganger werd vrijdag rond 05.00 uur niet ver van een Repsol benzinepomp ten noorden van de luchthaven van de stad aangevallen. Hij werd bewusteloos geslagen. De man is in kritieke toestand naar het Academisch Ziekenhuis Son Espases vervoerd, waar hij later aan zijn verwondingen is overleden.

Vreselijk

Rafael Bosch, van tankstation Repsol, laat rond het middaguur weten dat hij ook pas net op de hoogte is van het incident. „Ik hoorde het nieuws ook pas een uur geleden, via de lokale media. Het incident heeft zich afgespeeld op tweehonderd meter van ons tankstation. Het is een verlaten weg, op vier a vijf kilometer van Palma - zonder enige verlichting. Dus toen ik hier vanochtend aankwam, heb ik ook geen bloed of andere sporen gezien”, aldus Rafael.

Google streetview: Camí de la Milana in Son Ferriol

Google streetview: Camí de la Milana in Son Ferriol

Hij is erg overvallen door het nieuws. „Het is afschuwelijk, dit is de eerste keer in vijftig jaar dat we zoiets meemaken. Van het slachtoffer weten we ook niets. We wachten het onderzoek van de politie af, en volgen de zaak via de media. De dood van een mens, of die nu bekend is of niet, dat is altijd iets heel naars. Maar zo’n gewelddadige dood van iemand zo dichtbij je tankstation: dat gaat je helemaal niet in de koude kleren zitten.”

Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding was voor de vechtpartij.

Familievakantie

De man was met zijn familie op vakantie, zegt een woordvoerder van de politie. „Hij logeerde in een appartement aan de kust, op een half uur rijden van de plek waar het drama zich voltrok. De familie hebben we geïnformeerd, maar verder kunnen we niets zeggen, want de daders zelf lezen dit ook. En hoe minder zij weten, hoe beter. We nemen dit heel serieus en onderzoeken de zaak tot op de millimeter.”

Politie-onderzoek

De politie op Mallorca kamt vrijdag het gebied uit op zoek naar sporen van de daders. Ook worden de beelden nagetrokken van camera’s in de buurt van de Camí de Milana, tussen Son Banya en Son Ferriol, waar het incident zich heeft afgespeeld, aldus lokale media.

Zo proberen de agenten zich een beeld te vormen van wat er met de Nederlandse toerist is gebeurd. Op één van de video’s zou een groep van vier of vijf jongeren te zien zijn, die van een muur springt, en wegvlucht, aldus de krant Ultima Hora. Volgens deze krant zouden de jongeren nu ieder moment kunnen worden opgepakt.

Tweede keer dit jaar

Het is niet voor het eerst dat een toerist op gewelddadige wijze om het leven komt op Mallorca dit jaar. Eind april werd een dertigjarige Brit in Magaluf zodanig geduwd en geslagen, dat hij bewusteloos op straat viel. Een paar dagen later overleed hij aan zijn verwondingen in het Son Espanes ziekenhuis. De dader zit inmiddels vast in de gevangenis.

Ministerie

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bevestigt dat er op Mallorca een Nederlander is omgekomen, maar verwijst voor de toedracht naar de Spaanse politie. De Nederlandse ambassade in Madrid heeft contact met de familie van het slachtoffer en heeft consulaire bijstand aangeboden.

Weet u meer? Neem dan contact op met onze verslaggever Daniel van Dam via daniel.van.dam@telegraaf.nl of gebruik onze WhatsApp-tiplijn 0031613650952.