Nieuws/Binnenland
2299441
Binnenland

Man die vrouwen lastig viel in Utrecht krijgt professionele hulp

De man die in het centrum van Utrecht jonge vrouwen lastig heeft gevallen, krijgt inmiddels professionele hulp. Tientallen vrouwen hebben te maken gehad met deze ’Mauro’ die als sinds 2011 actief was.

Met bemiddeling van de politie is de man in een hulpverleningsproject gebracht, laat politiewoordvoerder Hilde Bakker desgevraagd aan het AD weten. „Het gedrag is ongewenst en hinderlijk en daarom zijn wij contact gaan zoeken met een organisatie die hulp kan bieden.”

Om privacyredenen vertelt Bakker niet wat de hulp precies inhoudt. Ook is niet duidelijk of hij wordt opgenomen.

Werkwijze

De man ging steeds op dezelfde manier te werk. ’Mauro’ spreekt meisjes van een jaar of 16, 17 aan en zegt dat hij moeilijk contact kan maken met vrouwen. Al snel krijgen de gesprekken een seksuele lading. Vervolgens probeerde hij telefoonnummers van de meisjes te regelen.

De politie zegt alerter te zijn te zijn om de aanwezigheid van de man. ,,Dat deze man hinderlijk gedrag vertoonde was bij ons niet bekend voordat de meldingen op internet verschenen. Maar als agenten hem tegenkomen op straat zullen ze zeker een praatje met hem aanknopen”, aldus Bakker.

Geen aangiftes

Ondanks de vele reacties op het verhaal hebben zich geen vrouwen gemeld bij de politie die aangifte tegen ’Mauro’ hebben gedaan. De politie roept mensen op die in contact waren met de man en twijfelen over of zich iets strafbaars heeft voorgedaan, dit zeker te melden.