Nieuws/Buitenland
2299507
Buitenland

Tweeling (3) opgesloten in kleine kist zodat ouders kunnen gaan werken

De jongetjes in de kist.

De jongetjes in de kist.

Aparecidinha - De politie heeft onlangs een vreselijke ontdekking gedaan in een huis in het Braziliaanse Aparecidinha. Na een anonieme tip troffen ze daar twee 3-jarige broertjes aan in een kleine houten kist. Hun ouders hadden hen daarin opgesloten zodat ze konden gaan werken.

De jongetjes in de kist.

De jongetjes in de kist.

Volgens de lokale politie hadden de kinderen geen speelgoed, kussens of dekentjes in de houten kist. Bovendien werden ze van elkaar gescheiden door een paneel, zodat ze elkaar niet konden aanraken. De kist was van buitenaf afgesloten met een ketting en een hangslot.

’Konden elkaar niet zien of aanraken’

„De ouders, allebei landbouwers, hebben verklaard dat ze de jongens zo opsloten zodat ze zelf hun werk in huis en op het veld konden doen”, zegt politiecommissaris Sonimarcos. „Maar de ruimte was echt heel klein en ze konden elkaar niet eens zien of aanraken.”

De vader (40 en moeder (37) werden gearresteerd op verdenking van kindermishandeling, maar mochten na verklaringen te hebben afgelegd weer naar huis. Het is niet duidelijk of ze ook aangeklaagd zijn.

Kinderen maken het goed

De twee kinderen zijn intussen wel naar een opvangtehuis gebracht. Volgens officiële instanties maken zij het goed.