Nieuws/Opmerkelijk

Zuid-Koreaanse popact naar Ziggo Dome

Door Esmee Otter

G-Dragon 2017

G-Dragon 2017

YG Entertainment

Amsterdam - G-Dragon, frontman van de populaire Koreaanse boyband BIGBANG, treedt op 26 september op in de Ziggo Dome in Amsterdam.

G-Dragon 2017

G-Dragon 2017

YG Entertainment

K-pop, voor wie er nog niet eerder van gehoord heeft, is een muziekgenre uit Zuid-Korea dat de laatste jaren steeds meer aan populariteit wint in het westen. Dit fenomeen, ook wel bekend als de ’Koreaanse koorts’, is vooral te danken aan social media en online videoplatformen.

BIGBANG is een van de meest populairste boybands in Zuid-Korea en draagt daarom de bijnaam ’Kings of Kpop’. Zij brachten onder andere de wereldhits ’Fantastic Baby’ en ’Bang Bang Bang’.

G-Dragon (echte naam: Kwon Ji-yong) startte in 2012 zijn solocarrière die immens succesvol is gebleken. Zijn nummer Crooked is ruim 113 miljoen keer bekeken op YouTube. Eerder dit jaar werd zijn wereldtour 2017 aangekondigd. Europa stond hierbij nog niet op de lijst; Japan en Amerika - die al eerder van zijn optredens mochten genieten - wel. Daar wordt nu verandering in gebracht met optredens in Birmingham, Londen, Amsterdam, Parijs en Berlijn. Dit is de eerste keer dat G-Dragon in Europa optreedt.

Begin deze maand bracht G-Dragon een nieuw album uit met als eerste titelnummer ’Untitled’. Dit nummer is op YouTube inmiddels ruim 21,5 miljoen keer beluisterd.

Op vrijdag 30 juni om 10:00 start de voorverkoop van G-Dragon’s tickets in de Ziggo Dome, dus wees er snel bij. Ticketprijzen zijn vanaf 60 euro exclusief servicekosten.

Door Esmee Otter